Ένας Αυστραλός που κατηγορείται ότι σκότωσε εκ προθέσεως τουλάχιστον 20 καγκουρό με το αυτοκίνητό του απέφυγε την ποινή φυλάκισης, επειδή ομολόγησε την πράξη του.

Τα καγκουρό που είχε χτυπήσει και σκοτώσει με το αυτοκίνητό του, μεταξύ των οποίων δύο μωρά, είχαν βρεθεί τον Σεπτέμβριο σε δρόμους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο Bega District News, ο 20χρονος Νέιθαν Σάνγκερ παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο της Μπέγκα, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο νεαρός άνδρας αναγνώρισε την ευθύνη του για τη σφαγή, η οποία προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση.

Ο δικηγόρος του παραδέχθηκε ότι οι πράξεις του πελάτη του ήταν μία «αναίτια βαρβαρότητα και προκάλεσαν μεγάλο πόνο σε μεγάλο αριθμό ανυπεράσπιστων ζώων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κατηγορούμενο, στον οποίο μπορούσε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την πρόκληση θανάτου σε ζώο βασανίζοντάς το ή χτυπώντας το, επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 500 ωρών.

Ο 20χρονος, ο οποίος είχε λευκό ποινικό μητρώο, είχε ήδη αρχίσει να προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα καταφύγιο ζώων σε μια προσπάθεια επανόρθωσης για την πράξη του.

Ένας δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν διέπραξε την εγκληματική αυτή ενέργεια, δήλωσε αθώος. Η δίκη του θα γίνει τον Ιανουάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης