Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ υπερασπίστηκε το Ισραήλ σήμερα, επικρίνοντας τον ΟΗΕ και δεσμευόμενος να μην υποστηρίξει ποτέ «μονόπλευρες αποφάσεις» που ζητούν τον τερματισμό της εβραϊκής εποικιστικής δραστηριότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Τέρνμπουλ υποδέχθηκε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρώτο Ισραηλινό πρωθυπουργό που επισκέπτεται την Αυστραλία, και επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στη λύση των δύο κρατών για την επίλυση του Μεσανατολικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει καμία απόφαση, όπως αυτή που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ζητούσε τον τερματισμό της εβραϊκής εποικιστικής δραστηριότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνησή μου δεν θα υποστηρίξει μονόπλευρες αποφάσεις που επικρίνουν το Ισραήλ, όπως αυτή που υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Καταγγέλλουμε τις εκστρατείες μποϊκοτάζ που έχουν στόχο να απονομιμοποιήσουν το εβραϊκό κράτος» τόνισε ο Τέρνμπουλ σε άρθρο του στην εφημερίδα «The Australian».

«Η Αυστραλία έχει υπάρξει πρόθυμη με γενναίο τρόπο να επικρίνει την υποκρισία του ΟΗΕ περισσότερες από μία φορές» επεσήμανε από τη μεριά του ο Νετανιάχου.

«Ο ΟΗΕ είναι ικανός για πολλούς παραλογισμούς και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν χώρες ειλικρινείς που αντιμετωπίζουν με καθαρό βλέμμα την κατάσταση, όπως η Αυστραλία, οι οποίες συχνά τον προσγειώνουν» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Τέρνμπουλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης