Η Αυστραλία ανέφερε σήμερα οκτώ νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 που μεταδόθηκαν τοπικά στο Κουίνσλαντ, με τις αρχές να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο εντοπισμού νέων κρουσμάτων, καθώς η αναφερόμενη πολιτεία μάχεται για να καταστείλει ένα ξέσπασμα των μολύνσεων που συνδέεται με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία και παρουσιάζει υψηλή μετάδοση.

Τα νέα περιστατικά αύξησαν τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από το τελευταίο ξέσπασμα σε 15 μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μολύνσεις εντοπίστηκαν μία ημέρα μετά την εφαρμογή ενός τριήμερου lockdown στο Μπρίσμπεϊν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Όλα τα περιστατικά μόλυνσης αναφέρονται σε δύο ξεχωριστές συρροές, με τη μία να σχετίζεται με έναν γιατρό και την άλλη με μία νοσοκόμα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Το γεγονός ότι έχουμε αυτά τα περιστατικά, τα οποία συνδέονται, είναι καλά νέα» δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάζια Παλασέι. «Περιμένουμε να δούμε περισσότερα περιστατικά; Είναι πιθανό. Είναι πιθανό να δούμε περισσότερα περιστατικά» εκτίμησε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Μπρίσμπεϊν υποχρεώθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, εκτός από όσους εργάζονται σε κρίσιμες υπηρεσίες, στον τομέα της υγείας, στα καταστήματα τροφίμων, ενώ επιτρέπεται η προσωπική άσκηση.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές έξω από τα σπίτια.

Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων επηρέασε τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων ανθρώπων, καθώς αυτά είναι προγραμματισμένα να λήξουν μία ημέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών, αλλά και την έναρξη των σχολικών διακοπών στην Αυστραλία.

Η χώρα έχει αναφέρει 29.300 περιστατικά μόλυνσης και 909 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης