Η πολιτεία του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία που αντιμετώπισε ένα μικρό ξέσπασμα περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 δεν ανέφερε κανένα νέο κρούσμα σήμερα, ενώ η χώρα άρχισε να γιορτάζει αυτό που ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε ως ένα «ιερό» Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Χθες έληξε το τριήμερο lockdown, στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μπρίσμπεϊν, καθώς οι Αρχές κατόρθωσαν να περιορίσουν την εστία της επιδημίας, με συνολικά 18 κρούσματα COVID-19 να εντοπίζονται συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τα οικονομικά κόστη από το ξέσπασμα αυτό εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά.

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας ανέφεραν ότι αρκετοί ακύρωσαν τα σχέδιά τους να επισκεφτούν την πολιτεία, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους εσωτερικούς ταξιδιώτες, για τις διακοπές του Πάσχα, αλλά και τις επικείμενες σχολικές διακοπές.

Η τουριστική βιομηχανία εκτιμάται ότι θα έχει απώλειες 35 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες επιχειρήσεις της Αυστραλίας και τα εστιατόρια είναι σήμερα κλειστά κατά την πρώτη ημέρα των τετραήμερων διακοπών του Πάσχα, οι οποίες για μερικούς Αυστραλούς παραμένουν θρησκευτικές διακοπές.

«Το Πάσχα είναι (…) μία ιερή περίοδος για αυτούς που μοιράζονται τη χριστιανική πίστη» δήλωσε ο Μόρισον, που είναι ένας πιστός χριστιανός της Εκκλησίας της Πεντηκοστής, σε ένα μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι Χριστιανοί παντού, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειάς μας, θα λάβουν μεγάλη δύναμη και κουράγιο από το μήνυμα του Πάσχα: ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και συγνώμης» ανέφερε.

Η Αυστραλία ήταν σε υψηλό βαθμό επιτυχής στη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καταγράφοντας λίγα περισσότερα από 29.000 περιστατικά μόλυνσης και 909 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο έχει προβλήματα με την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού της. Περίπου 670.000 δόσεις είχαν διατεθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος από τον αρχικό στόχο εμβολιασμού των τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Η διαμάχη σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού συνεχίζεται μεταξύ των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναφορικά με το ποιος έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση των εμβολιασμών.

Οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στο Κουίνσλαντ δήλωσαν σήμερα ότι οι προμήθειες εμβολιασμού της πολιτείας θα εξαντληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ εξέφρασαν αβεβαιότητα για την επόμενη διανομή εμβολίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης