Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία, η οποία ήταν μια εστία του κορωνοϊού μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε σήμερα δύο περιστατικά μόλυνσης τοπικής μετάδοσης της COVID-19.

Τα νέα περιστατικά ακολουθούν τις καταγραφές μονοψήφιων περιστατικών μόλυνσης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και αποτελούν μία μικρή απειλή για την κοινότητα, καθώς οι άνθρωποι που μολύνθηκαν έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα δύο νέα περιστατικά μόλυνσης τοπικής μετάδοσης αποτελούν κυρίως στενές επαφές περιστατικών μόλυνσης που έχουν καταγραφεί, χωρίς να υπάρχει έκθεση στην κοινότητα, κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάδοσής τους» όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στη Βικτόρια.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία στην Αυστραλία έχει αναφέρει 94 περιστατικά μόλυνσης στο τελευταίο κύμα μολύνσεων από την COVID-19, το οποίο προκάλεσε την επιβολή ενός lockdown δύο εβδομάδων στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

Η Βικτόρια εξήλθε του lockdown την Παρασκευή, καθώς τα νέα περιστατικά μολύνσεων μειώθηκαν, αλλά μερικοί περιορισμοί ως προς τη φυσική απόσταση παραμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πολιτεία αναμένεται ότι θα ανακοινώσει την περαιτέρω άρση των περιορισμών κατά της COVID-19 μέσα στην εβδομάδα, όπως δήλωσε χθες, Κυριακή, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Τζέιμς Μερλίνο, καθώς το σκληρό lockdown των δύο εβδομάδων ήταν επιτυχές στον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Αυστραλία τα πήγε σχετικά καλύτερα από αρκετές άλλες αναπτυγμένες οικονομικά χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με περισσότερα από 22.300 καταγεγραμμένα κρούσματα μόλυνσης τοπικής μετάδοσης της COVID-19 και 910 θανάτους από τον Μάρτιο του 2020. Τα περισσότερα από τα κρούσματα αυτά εντοπίστηκαν σε οίκους ευγηρίας στη Βικτόρια.

Η εφαρμογή lockdown, ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα, αλλά και σκληρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης βοήθησαν στον έλεγχο της εξάπλωσης των προηγούμενων εξάρσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης