Η Αυστραλία έθεσε σήμερα ως στόχο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικες που το επιθυμούν έως τα τέλη του 2021, ελπίζοντας ότι θα επισπευστεί η εκστρατεία ανοσοποίησης, ο αργός ρυθμός της οποίας απειλεί τη σχετικά ομαλή έως τώρα διαχείριση της πανδημίας.

Η συντηρητική κυβέρνηση θέλει τα σύνορα της χώρας να παραμείνουν κλειστά έως το 2022 και όλοι οι ενήλικες «που επιθυμούν να κάνουν εμβόλιο» να έχουν λάβει δύο δόσεις έως το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας εξαρτάται από την «αποτελεσματική καταστολή του ιού», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ.

Η Αυστραλία κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid-19 με το να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και να επιβάλει τοπικά μέτρα περιορισμού. Είναι ένα από τα λίγα μέρη της υφηλίου όπου η καθημερινότητα είναι σχετικά ομαλή και όπου δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Ωστόσο πολλοί λίγοι Αυστραλοί έχουν εμβολιαστεί και αρκετές εστίες του ιού έχουν εμφανιστεί σε σχέση με κέντρα καραντίνας, γεγονός που δημιουργεί φόβους για εκτροχιασμό της στρατηγικής της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως σήμερα, η Αυστραλία έχει χορηγήσει 2,5 εκατ. δόσεις εμβολίων, ενώ χρειάζονται περίπου 50 εκατ. για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, με τη χώρα να υστερεί σε σχέση με άλλα πλούσια κράτη και τους στόχους για τον εμβολιασμό.

Ύστερα από μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη διανομή εμβολίων και τη χρήση του σκευάσματος της AstraZeneca για άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών, η κυβέρνηση είναι πλέον σε συζητήσεις για την επί τόπου παραγωγή εμβολίων με την τεχνολογία mRNA.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης