Ένας άνδρας στην Αυστραλία βρέθηκε θετικός στον Covid-19 αφού ολοκλήρωσε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές, ένα γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τη μετάδοση στην κοινότητα καθώς εμφανίζονται πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

Ο άνδρας αυτός είναι πιθανό να μολύνθηκε από Covid-19 στη διάρκεια της καραντίνας του σε ξενοδοχείο του Περθ, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι διεξάγεται ανάλυση της γονιδιακής αλληλουχίας προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές ζήτησαν από όλους τους επιβάτες πτήσης από το Περθ στη Μελβούρνη να μπουν σε αυτοαπομόνωση καθώς ο άνδρας που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 είχε ταξιδέψει την Τετάρτη στο σπίτι του στη Μελβούρνη, αφού ολοκλήρωσε την υποχρεωτική καραντίνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Βικτόρια, ο Μάρτιν Φόλεϊ.

«Πρόκειται για μια σημαντική και επίκαιρη, πιστεύω, υπενθύμιση για όλους μας ότι αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει» δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι πολιτείες Δυτική Αυστραλία και Νέα Νότια Ουαλία εξετάζουν περιστατικά ταξιδιωτών που βρίσκονταν σε ξενοδοχεία καραντίνας και μολύνθηκαν από τον Covid-19 από άλλους επισκέπτες σε κοντινά δωμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σύστημα της καραντίνας σε ξενοδοχεία, παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει, πρέπει να αντιμετωπίζει διάφορα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού» σχολίασε ο Φόλεϊ.

Προκειμένου να αποφύγει την εξάπλωση στη χώρα των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, η Αυστραλία αυστηροποίησε χθες Πέμπτη τους ελέγχους στα σύνορά της, μειώνοντας τον αριθμό των ταξιδιωτών από την Ινδία και άλλες περιοχές που επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Αφού έκλεισε τα σύνορά της πριν περισσότερο από έναν χρόνο, η Αυστραλία επιτρέπει πλέον να επιστρέφουν από το εξωτερικό πολίτες της και μόνιμοι κάτοικοί της. Όσοι εισέρχονται στη χώρα, με εξαίρεση όσους προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία, πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχεία πληρώνοντας το κόστος.

Το σύστημα αυτό βοήθησε την Αυστραλία να διατηρήσει σε σχετικά χαμηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19, συνολικά λίγα περισσότερα από 29.500, αλλά και των θανάτων, 910.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης