Αυστραλία: Αυξάνονται διαρκώς οι μικτοί γάμοι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 10:54
Αυστραλία: Αυξάνονται διαρκώς οι μικτοί γάμοι
Ρεκόρ μικτών γάμων σημειώνεται στις τάξεις της ομογένειας της Αυστραλίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που δημοσιεύει ο «Νέος Κόσμος» οι μικτοί γάμοι αυξάνονται διαρκώς, καθώς την τελευταία δεκαετία έχουν παρουσιάσει αύξηση κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, μιλώντας, βέβαια, πάντα μόνο για τους θρησκευτικούς γάμους.

Σίγουρα, ο αριθμός των μικτών γάμων στην ελληνική παροικία είναι πολύ υψηλότερος, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ορισμένα ζευγάρια αρκούνται στον πολιτικό γάμο.

Πιο συγκεκριμένα, το 1989, το 32% των γάμων που τελέστηκαν στη Μελβούρνη, στους ιερούς ναούς της πόλης, ήταν μικτοί.

Μία δεκαετία αργότερα, το 1999, τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 42%, ενώ το 2011 στο 62%. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ελληνικής καταγωγής άνδρες και γυναίκες φαίνεται να έλκονται στην πλειονότητά τους από το αντίθετο φύλο ιταλικής καταγωγής.

Έπονται οι Αγγλοσάξονες και άλλες μικρότερες εθνικές ομάδες. Την ανιούσα, όμως, ακολουθούν και τα διαζύγια. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στη Μελβούρνη, τελέστηκαν το 2011, 600 γάμοι και εκδόθηκαν 96 διαζύγια.

Εικάζεται ότι ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος, δεδομένου ότι πιστοποιητικό διαζυγίου από την Αρχιεπισκοπή ζητούν μόνο εκείνοι που πρόκειται να κάνουν δεύτερο ή τρίτο γάμο στην εκκλησία.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 11:39