Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις επαναλαμβανόμενες κυβερνοεπιθέσεις στην γερμανική βουλή, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης.

«Η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ενέργειες της ομάδας Ghostwriter μπορούν να αναχθούν στις επιχειρήσεις του ρωσικού κράτους, και συγκεκριμένα στην ρωσική στρατιωτική μυστική υπηρεσία GRU», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Αντρέα Ζάσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και συνιστά απειλή για τη Γερμανία, είπε η κα Ζάσε προσθέτοντας ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλεί τη Ρωσία με κάθε τρόπο να τερματίσει άμεσα τέτοιου είδους δραστηριότητες».

«Στη Γερμανία παραμονές των εκλογών στο γερμανικό κοινοβούλιο έγιναν απόπειρες, συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων phishing, να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς των βουλευτών του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των κρατιδίων για να υποκλέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα» δήλωσε η ίδια προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις μπορεί να αποτελούν προετοιμασία για καμπάνιες παραπληροφόρησης σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης