Αυξημένη προσέλευση των Ολλανδών στις κάλπες για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιούνται υπό το πρίσμα της αύξησης του λαϊκισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos.

To μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ οι κάλπες ήταν ανοιχτές για περισσότερες από έξι ώρες, η προσέλευση ήταν 33%. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2012, η προσέλευση την ίδια ώρα ήταν 27% ενώ το τελικό ποσοστό προσέλευσης ήταν 74,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 22:00 το βράδυ…

Στις εκλογές λαμβάνουν μέρος 28 κόμματα, από τα οποία τα 14 φαίνεται να εξασφαλίζουν την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα, πέντε από αυτά δίνουν μάχη για την πρώτη και τη δεύτερη θέση, με κάποιες από τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες στην πρώτη θέση το κόμμα του λαϊκιστή Βίλντερς -το οποίο υποχώρησε στη συνέχεια.

Η προσφυγική κρίση και η έννοια της ταυτότητας ήταν ζητήματα που κυριάρχησαν στις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων, καθώς η Ολλανδία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βίλντερς ψήφισε σε εκλογικό τμήμα στη Χάγη και είπε σε δημοσιογράφους: «Ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα των εκλογών σήμερα, το τζίνι δεν μπορεί να μπει πάλι στο μπουκάλι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης