Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τρίτη, η ένωση του διαστημικού αεροσκάφους «Soyuz TMA-22» με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το πλήρωμα του ISS υποδέχτηκε τα μέλη του ρωσικού διαστημοπλοίου, με την ικανοποίηση να είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα καθώς τα ερωτήματα για τις δυνατότητες μεταφοράς αστροναυτών στο Διάστημα παραμένουν, μετά τον τερματισμό του προγράμματος διαστημικών λεωφορείων της NASA το καλοκαίρι του 2011. Πλέον, η μεταφορά ανθρωπίνου δυναμικού στον ISS γίνεται μόνο μέσω διαστημικών αεροσκαφών «Soyuz».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι το κόστος για τους Αμερικανούς φορολογούμενους ανέρχεται σε 60 εκατ. δολάρια για κάθε αστροναύτη της χώρας που μεταφέρεται με το συγκεκριμένο μέσο.

Δείτε το video με τη συνάντηση των πληρωμάτων στον ISS…

Ιστορική επέτειος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άφιξη του ρωσικού διαστημοπλοίου στον ΙSS, δύο ημέρες μετά την απογείωσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, συνέπεσε με την 37η επέτειο από την πρώτη κοινή διαστημική αποστολή Η.Π.Α. και Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν το 1975 όταν εν μέσω Ψυχρού Πολέμου ένα διαστημόπλοιο του αμερικανικού προγράμματος «Apollo» ενώθηκε με ένα «Soyuz» σε μια ιστορική συνάντηση.

Το πλήρωμα του «Soyuz TMA-22» θα παραμείνει για τέσσερις μήνες στον ISS προκειμένου να εκτελέσει σειρά επιστημονικών πειραμάτων και επισκευών στις εγκαταστάσεις. Ήδη έχουν προγραμματιστεί δύο διαστημικοί περίπατοι για το τέλος του Αυγούστου. Το κόστος κατασκευής του ISS ανήλθε στα 100 δισ. δολάρια, με τη διαστημική εγκατάσταση να βρίσκεται σε τροχιά 385 χλμ. από τη Γη.

Δείτε το video με την άφιξη του «Soyuz» στον ISS…

Διαβάστε επίσης:
Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Σογιούζ με τρεις αστροναύτες στον ISS, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012, 06:36

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης