Την πεποίθησή του πως ο Chen Guangchen μπορεί να μεταβεί σύντομα στις Η.Π.Α. εξέφρασε την Κυριακή ένας Αμερικανός καθηγητής, την ίδια στιγμή που ο Λευκός Οίκος αναμένει από το Πεκίνο να σεβαστεί την δέσμευσή του να αφήσει τον διάσημο ακτιβιστή να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Είναι αυτονόητο ότι μπορεί να βρίσκεται εδώ πολύ σύντομα», δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Jerome Coen, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω πως η υπόθεση έχει ρυθμιστεί. Χάρηκα όταν άκουσα την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ο Κινέζος ακτιβιστής θα πρέπει να αποκτήσει σύντομα διαβατήριο και αμερικανική άδεια εισόδου για να μεταβεί στις Η.Π.Α. με την οικογένειά του, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διευθέτηση της κρίσης που ξέσπασε όταν ο ChenGuangchen κατέφυγε στα τέλη Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο.

«Αυτό δείχνει ότι είναι έτοιμοι να τον αφήσουν να φύγει για το εξωτερικό για να σπουδάσει», κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως είχε επικοινωνήσει δύο φορές μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης