Εννέα βουλευτές των Τόρις υπέβαλαν επιστολές δυσπιστίας προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο οποίος μάχεται για να διασώσει την θέση του μετά την εξέγερση που έχουν προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος τα πάρτι κατά παράβαση των μέτρων του lockdown που είχαν γίνει αγαπημένη συνήθεια στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, που κατάφερε μια ιστορική εκλογική νίκη το 2019 με την εντολή «να υλοποιήσει το Brexit», πλέον αντιμετωπίζει εκκλήσεις από το κόμμα του να παραιτηθεί μετά τη σειρά των αποκαλύψεων για την περιφρόνηση των μέτρων που όρισαν κατά τα άλλα τις ζωές πολλών εκατομμυρίων Βρετανών κατά την περίοδο της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εκκίνηση διαδικασίας καθαίρεσης του ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού απαιτείται η υποβολή 54 επιστολών έκφρασης δυσπιστίας προς τον πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Laura Kuenssberg, δεν αποκλείεται οι βουλευτές που ετοιμάζονται να συντάξουν επιστολή δυσπιστίας, και ανήκουν στους νεοεκλεγέντες το 2019, να φθάσουν τους 54.

Ανάλυση της εφημερίδας The Times δείχνει ότι 58 βουλευτές των Τόρις έχουν επικρίνει τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, ομάδα Συντηρητικών βουλευτών, νεοεκλεγέντων στις εκλογές του 2019, συναντήθηκε για να συζητήσει το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον. Πολλοί βουλευτές των Τόρις έχουν δηλώσει ότι θέλουν να περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγει η ανώτατη δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ πριν καθορίσουν τη στάση τους.

Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές, κατά συνέπεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 είναι το μόνο πρόσωπο που γνωρίζει πόσοι βουλευτές έχουν συντάξει τέτοια επιστολή.

Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται σήμερα να απευθυνθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, αφού το υπουργικό συμβούλιο θα έχει εγκρίνει τα σχέδια για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Αγγλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης