Σε τουλάχιστον 32 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει την πόλη Τζαλαλαμπάντ στα ανατολικά της χώρας με το κύριο μεθοριακό πέρασμα στο γειτονικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στην επαρχία Ναγκαχάρ.

Άλλοι 128 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, είπε ο Ατουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνείου της επαρχίας Ναγκαχάρ καθώς ένας τοπικός αξιωματούχος υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Σοχράμο Καντέρι, ένα μέλος του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι τουλάχιστον 45 νεκροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι ο απολογισμός πιθανόν να αυξηθεί.

Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό η εξακρίβωση του απολογισμού των θυμάτων.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο καμικάζι είχε στόχο μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά ενός διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής και ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν εκεί όταν σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης. Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή. Η επαρχία είναι ένα από τα κυριότερα προπύργια των ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές του 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης