Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξήραν τους βομβιστές αυτοκτονίας - Προσφέρουν χρήματα και γη στους δικούς τους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 10:16
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εξήραν τους βομβιστές αυτοκτονίας - Προσφέρουν χρήματα και γη στους δικούς τους

Οι Ταλιμπάν εξήραν τους βομβιστές αυτοκτονίας που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου κατά της πρώην κυβέρνησης και των Δυτικών της συμμάχων και προσέφεραν στις οικογένειές τους χρήματα, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα τους παραχωρήσουν εκτάσεις γης, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σιρατζουντίν Χακάνι, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, ο οποίος είναι επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ με 10.000.000 δολάρια ως διεθνής τρομοκράτης, συναντήθηκε με τις οικογένειες των νεκρών καμικάζι στο ξενοδοχείο «Intercontinental» της Καμπούλ, το οποίο, μάλιστα, είχε γίνει στόχος βομβιστών αυτοκτονίας το 2018.

Οι επίσημες φωτογραφίες από τη συνάντηση εμφάνιζαν το πρόσωπό του θολό.

«Στην ομιλία του, ο υπουργός χαιρέτισε την τζιχάντ και τις θυσίες των μαρτύρων και των Μουτζαχεντίν και τους αποκάλεσε ήρωες του Ισλάμ και της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο.

Οι οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας έλαβαν ρουχισμό, 111 δολάρια και υποσχέσεις για εκτάσεις γης, είπε ο εκπρόσωπος, Κάρι Σάγεντ Κόστι.

Ο Χακάνι ανέλαβε από τον πατέρα του, Τζαλαλουντίν Χακάνι, επικεφαλής του δικτύου Χακάνι, μιας ένοπλης οργάνωσης που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, την οποία οι Δυτικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν για μερικές από τις πιο αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στη διάρκεια του πολέμου.

Ο άνθρωπος αυτός καταζητείται από το FBI για επίθεση σε ένα άλλο ξενοδοχείο της Καμπούλ, το 2008, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι - ανάμεσά τους και ένας Αμερικανός πολίτης.

Μετά τη νίκη των Ταλιμπάν επί της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης, η οποία κατέρρευσε τον Αύγουστο, ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους έχουν πραγματοποιήσει σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τζαμιών και άλλων στόχων, σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 10:47