Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας σε σιιτική συνοικία της Καμπούλ, μία ημέρα μετά από μία παρόμοια επίθεση με οκτώ νεκρούς, ανακοίνωσε η αφγανική αστυνομία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η βόμβα ήταν κρυμμένη σε βάζο που είχε τοποθετηθεί στην άκρη πεζόδρομου σε σιιτική συνοικία της δυτικής Καμπούλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται καθώς η σιιτική κοινότητα ετοιμάζεται να γιορτάσει την Ασούρα, σημαντική θρησκευτική γιορτή κατά την διάρκεια της οποίας οι πιστοί συγκεντρώνονται στα τεμένη και κάνουν λιτανείες.

Η σιιτική κοινότητα, που αποτελείται κυρίως από την κοινότητα των Χαζάρα, αντιπροσωπεύει το 10% έως 20% του αφγανικού πληθυσμού και τελεί υπό διωγμό σε αυτήν την κυρίως σουνιτική χώρα.

Ο αριθμός των επιθέσεων έχει μειωθεί στο Αφγανιστάν από την κατάληψη της εξουσίας από τους ταλιμπάν εδώ και ένα χρόνο, αλλά σειρά φονικών βομβιστικών επιθέσεων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, έπληξε το Αφγανιστάν στο τέλος του Απριλίου, κατά τον μήνα του ραμαζανιού, και στο τέλος του Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης