Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, σε σιιτικό τζαμί στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 53 τραυματίστηκαν. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν Καρί Σαΐντ Κόστι δήλωσε ότι οι αρχές συγκεντρώνουν πληροφορίες για την έκρηξη, που σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε σιιτικό τζαμί της Κουντούζ, που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λυπούμαστε που πληροφορηθήκαμε ότι μια έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε ένα σιιτικό τζαμί της πόλης Κανταχάρ, κατά την οποία συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν ληφθεί με κινητό και έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιογράφοι, δείχνει πεσμένους στο ματωμένο πάτωμα του τζαμιού νεκρούς και τραυματίες.

Ένας αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών δήλωσε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, το Μιρουάις, και ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα ασθενοφόρα μεταφέρουν και άλλα θύματα εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικές δυνάμεις των Ταλιμπάν έφθασαν επί τόπου για να αποκλείσουν τον τόπο της έκρηξης, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης