Άφαντος παραμένει ο δράστης του μακελειού στο εμπορικό κέντρο «Terminal 21» στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Ο Ταϊλανδός στρατιώτης, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως Jakrapanth Thomma – είχε «ταμπουρωθεί» στο εμπορικό κέντρο, αφού πρώτα σκότωσε τουλάχιστον 20 άτομα και τραυμάτισε ακόμη 31.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση στο εσωτερικό του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε.

Εικόνες από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των ομήρων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αστυνομικοί και στρατιώτες εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο, βοηθώντας εκατοντάδες ανθρώπους να διαφύγουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος είναι επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

Το χρονικό της επίθεσης

Αρχικά, ο 34 ετών δράστης άνοιξε πυρ σε διάφορες τοποθεσίες της Νακόν Ρατσασίμα, η οποία απέχει περισσότερα από 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Μπανγκόγκ.

Αφού σκότωσε δύο άτομα σε κατοικία στο κέντρο της πόλης, στη συνέχεια μετέβη σε στρατιωτική βάση, όπου άνοιξε – και πάλι – πυρ.

Λίγη ώρα αργότερα, αποβιβάστηκε από ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μπροστά στην είσοδο του εμπορικού κέντρου, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί και στο εσωτερικού του κτηρίου, με τον κόσμο να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να γλυτώσει από τις σφαίρες.

Στο σημείο έσπευσε και η μητέρα του, σε μία προσπάθεια να τον πείσει να παραδοθεί.

Εικόνες που απεικονίζουν τον δράστη και κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στο twitter και δείχνει το σημείο την ώρα των πυροβολισμών

 

Πανικός επικρατεί στο εσωτερικό του καταστήματος

 

 

Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι

 

Βίντεο που φέρεται πως δείχνει έκρηξη από φιάλη αερίου στο σημείο

Επίλεκτοι κομάντος της αστυνομίας έσπευσαν από την Μπανγκόκ με ελικόπτερο για να συνδράμουν στην επιχείρηση

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην περιοχή
 

 

 

Οι αναρτήσεις του «θανάτου»

Ο δράστης λίγο πριν προβεί στο μακελειό, ανήρτησε στο Facebook το εξής μήνυμα: «Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους». Μάλιστα, η δημοσίευση συνοδευόταν από μία φωτογραφία, η οποία απεικόνιζε τον ίδιο να κρατάει ένα όπλο.

Όταν ξεκίνησε τους πυροβολισμούς, προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, δημοσιεύοντας το εξής σχόλιο: «Να τα παρατήσω;».

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και διέταξε την άμεση σύλληψη του δράστη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης