Σάλο προκάλεσε χθες Τετάρτη στο διαδίκτυο μια φωτογραφία στον ιστότοπο του Πατριαρχείου που δείχνει τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας να μην φορά τίποτε στον καρπό του, την ώρα που στο γραφείο όπου ακουμπούσε είναι εμφανής η αντανάκλαση ενός ρολογιού.

Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις, καθώς ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει δεχθεί στο παρελθόν επικρίσεις επειδή φορούσε ένα ρολόι αξίας άνω των 30.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η Ρωσική Εκκλησία παραδέχθηκε στο πρακτορείο Interfax ότι δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της μια φωτογραφία η οποία είχε υποβληθεί σε επεξεργασία και παραδέχθηκε ότι το γραφείο Τύπου της διέπραξε ένα «ατυχές σφάλμα» όταν εξαφάνισε από τον καρπό του Πατριάρχη Κύριλλου το ακριβό ρολόι.

Το ρολόι των $30.000 που φορούσε το 2009

«Μια από τις βασικές μας αρχές είναι ότι αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε προγράμματα που αλλοιώνουν τις φωτογραφίες για να αλλάξουμε το περιεχόμενό τους», είπε εκπρόσωπος της Εκκλησίας, για να προσθέσει «διαπράχθηκε μια τεράστια παραβίαση της δεοντολογίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτοτε ανέβηκε στο ίντερνετ η φωτογραφία χωρίς την επεξεργασία.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, που φέρεται να πρόσκειται στον ισχυρό άνδρα της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορείται από τα μέσα ενημέρωσης ότι πλούτισε στη δεκαετία του 1990 πουλώντας καπνό και αλκοόλ.

Επιπλέον, στα τέλη Μαρτίου ξέσπασε σκάνδαλο με…ροζ αποχρώσεις, όταν έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα διαμένει σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες συνοικίες της Μόσχας, το οποίο ανήκει στον Πατριάρχη Κύριλλο.

Τέλος, ο Πατριάρχης επικρίθηκε για την αδιαλλαξία του απέναντι σε τρεις νεαρές Ρωσίδες, που ανήκουν στο πανκ συγκρότημα Pussy Riot, οι οποίες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε επτά χρόνια κάθειρξη εξαιτίας μιας «πανκ προσευχής» που τραγούδησαν στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα, κατά του Πούτιν.

Η Ρωσική Εκκλησία, από την πλευρά της, καταγγέλλει μια εκστρατεία δυσφήμισής της για «πολιτικούς» λόγους και το Πατριαρχείο ζήτησε να τελεστεί στις 22 Απριλίου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μια προσευχή «για την υπεράσπιση της πίστης»

Την προηγούμενη φορά που είχε κατηγορηθεί ο Πατριάρχης για το πανάκριβο ρολόι του, βρισκόταν στο Ντονέτσκ, όπου μίλησε στους ανθρακωρύχους για την οικονομική κρίση και τόνισε ότι βγάζουν το ψωμί τους με αίμα και ιδρώτα. 

Οι τίμιοι εργάτες, τόνισε, πληρώνουν τα σπασμένα εκείνων των «αεριτζήδων» που κέρδισαν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια. Ωστόσο, οι φωτογραφίες τον … πρόδωσαν, καθώς φορούσε ένα κλασικό αυτόματο μοντέλο Breguet από λευκό χρυσό και λουρί από δέρμα κροκοδείλου αξίας… μόλις 28.000 Ευρώ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης