Αίτημα για την απόκτηση άδειας αερομεταφορέα με βάση την Κύπρο κατέθεσε η αεροπορική Aegean, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sigmalive. Η ελληνική αεροπορική εταιρεία, η οποία είναι και ένας από τους μνηστήρες για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, επιθυμεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί, σε περίπτωση που ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου κλείσει.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η Αegean θα πρέπει να μεταφέρει για ένα διάστημα ένα τουλάχιστον αεροσκάφος της μόνιμα στην Κύπρο, το οποίο θα υπαχθεί στη νέα εταιρεία. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των απαιτήσεων για έκδοση Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κατέχει δύο διαφορετικές άδειες στην ίδια χώρα και, ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι κατά πόσο η αίτηση αυτή επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον της Aegean για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των απαιτήσεων για έκδοση Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κατέχει δύο διαφορετικές άδειες στην ίδια χώρα και, ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι κατά πόσο η αίτηση αυτή επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον της Aegean για τις Κυπριακές Αερογραμμές, όπως επισημαίνει το Sigma live.

Αίτημα για άδεια αερομεταφορέα έχει υποβάλει και η Ryanair που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των κυπριακών αερογραμμών.

Διαβάστε επίσης: Η τουρκοκυπριακή πλευρά «καλοβλέπει» τις Κυπριακές αερογραμμές
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014, 19:11

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης