Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην αλυσίδα του εφοδιασμού λαμβάνουν μηνύματα από την επίσημη εφαρμογή των υπηρεσιών υγείας στα οποία τους ζητείται να μπουν σε καραντίνα με το αιτιολογικό ότι θεωρούνται στενές επαφές πολιτών που νόσησαν από κορωνοϊό.

Με τον αριθμό των περιστατικών να ξεπερνά τα 40.000 ημερησίως, η απουσία χιλιάδων ανθρώπων από την εργασία τους έχει αρχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε διάφορους κλάδους. Αυτός των τροφίμων είναι που φαίνεται περισσότερο, κυρίως στην επαρχία. Από τα ράφια λείπουν κυρίως αναψυκτικά, κρέατα, σαλατικά και εμφιαλωμένο νερό, ωστόσο, στελέχη των μεγάλων αλυσίδων διευκρινίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα βρουν ορισμένες μάρκες και όχι το σύνολο των προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αισθάνονται ήδη αφόρητη πίεση. Η αλυσίδα Iceland ανακοίνωσε ότι έκλεισε καταστήματα της λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ πλέον πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή. «Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τον εφοδιασμό, που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας, θα πρέπει να μπορούν να δουλέψουν αν έχουν εμβολιαστεί ή αν έχουν αρνητικό τεστ» λένε στελέχη του κλάδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης