Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης την αθώωση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της γειτονικής χώρας, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης, ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργειας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας. Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, αντιθέτως, είχε καταδικάσει τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό και μεγιστάνα σε επτά χρόνια φυλάκισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από τους ανώτατους δικαστές, διότι εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε πως η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της .

Ο γενικός εισαγγελέας του ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το γεγονός ό,τι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει πως η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης