Διεκόπησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πρέσβεις των 15 χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. όσον αφορά στην ψήφιση ενός σχεδίου για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει πως ένα τροποποιημένο προσχέδιο αναμένεται να τεθεί σήμερα, Παρασκευή, προς ψήφιση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν τελικά η Ρωσία θα ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα αναζητηθούν κατευθύνσεις από τις κυβερνήσεις και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ψηφίσουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε από την πλευρά του στους δημοσιογράφους, ο πρεσβευτής της Βρετανίας, Mark Lyall Grant, διευκρινίζοντας ότι οι κατευθύνσεις εκ μέρους των κυβερνήσεων των χωρών-μελών, θα δοθούν πάνω στο υπάρχον σχέδιο πού έχει προτείνει ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

α) Άμεση μεταβίβαση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο της Συρίας και παραίτηση του προέδρου, Bashar al-Assad και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων για την άμεση κατάπαυση του πυρός και για τον περιορισμό της διάδοσης όπλων ανά τη συριακή επικράτεια.

Νωρίτερα, η Ρωσία επανέλαβε στη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, πως δεν πρόκειται να επιτρέψει «οποιαδήποτε επέμβαση στα εσωτερικά θέματα της Συρίας», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την απομάκρυνση του Bashar al-Assad ως ανάμειξη στο εσωτερικό της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
Απειλεί με βέτο η Ρωσία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012, 01:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης