«Θύελλα» αντιδράσεων στην Ιταλία για τη δήλωση πολιτικού: «Ο Ιησούς δεν ήταν… Ιουδαίος»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 19:21
«Θύελλα» αντιδράσεων στην Ιταλία για τη δήλωση πολιτικού: «Ο Ιησούς δεν ήταν… Ιουδαίος»

Σφοδρές αντιδράσεις και καυστικά σχόλια στα social media ξεσήκωσε στην Ιταλία, η φράση ακροδεξιού πολιτικού της χώρας, ότι ο Ιησούς δεν ήταν… Ιουδαίος.

Τα σχόλια του Ιταλού πολιτικού, ο οποίος είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεργέστης, έγιναν με αφορμή την υπόθεση μιας 89χρονης επιζήσασας του Ολοκαυτώματος, η οποία δέχθηκε πληθώρα αντισημιτικών μηνυμάτων μίσους και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, ενώ αρκετές ιταλικές πόλεις έσπευσαν να της απονείμουν τον τίτλο του Επίτιμου Πολίτη.

Η ίδια έχει εκλεγεί μέλος της ιταλικής Γερουσίας, ενώ συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Όταν το επίμαχο ζήτημα ετέθη και στο δημοτικό συμβούλιο της Τεργέστης, ο Τουάτς απασφάλισε, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση.

 

 

«Θα ήθελα με χαρά αυτή την ωραία μικρή γιαγιά για τσάι, έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτήν» δήλωσε ο Τουάτς στη συνέλευση. «Αλλά ως κάποιος που είναι βαθιά Καθολικός, ήμουν μπερδεμένος και προσβεβλημένος επειδή είπε ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος – ενώ για μένα ήταν ο Υιός του Θεού».

«Κύριε Τουάτς, ο Ιησούς ήταν Εβραίος. Το λέει η Βίβλος» απάντησε την επόμενη ημέρα η εφημερίδα «La Repubblica», ασκώντας κριτική στον ακροδεξιό πολιτικό.

Αντιδράσεις στα social media

Αλλά και στα social media υπήρξαν αντιδράσεις από τους χρήστες που σχολίαζαν καυστικά:

«Την προσέβαλε επειδή του αποκάλυψε ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος. Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει», έγραψε ένας χρήστης.

Ένας δεύτερος πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να υπερασπιστούν τις χριστιανικές μας ρίζες, αλλά δεν γνωρίζουν καν από πού προέρχονται αυτές οι ρίζες».

Να σημειωθεί ότι ο Τουάτς εξελέγη μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεργέστης το 2016, υποστηριζόμενος από το κόμμα της Λέγκα του Βορρά. Λίγους μήνες αργότερα, αποχώρησε και εντάχθηκε στο νεοφασιστικό κόμμα Forza Nuova, προτού ανεξαρτητοποιηθεί εκ νέου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 19:48