Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα διαγνώστηκε χθες Δευτέρα ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιανουαρίου, στις οποίες θεωρείται φαβορί.

Ο αρχηγός του κράτους, ηλικίας 72 ετών, είναι «ασυμπτωματικός» και τέθηκε σε απομόνωση στην πτέρυγα του κτηρίου της προεδρίας όπου διαμένει στη Λισαβόνα, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σόουζα αναμενόταν να πάρει μέρος σήμερα σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με αντιπάλους του, αλλά και σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων για το lockdown που αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, έχουν ενημερωθεί ήδη ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα και η υπουργός Υγείας Μάχτα Τεμίδου.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε την ημέρα που η χώρα της Ιβηρικής κατέγραψε τραγικό ρεκόρ 122 θανάτων εξαιτίας του COVID-19 και πάνω από 5.600 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως αυτό το στάδιο ξεπερνά τους 7.900 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν πλέον τις 490.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης