Την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου, σύμφωνα με την οποία η Γη είναι μία σφαίρα και γυρίζει γύρω από τον ήλιο, αντικρούει η άποψη ηγετικού στελέχους του κόμματος του Ερντογάν, που ισχυρίζεται ότι η Γη είναι επίπεδη.

Με άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος και έγινε «viral», με τίτλο: «Η θεωρία της Επίπεδης Γης», ο Tolgay Demir, αντιπρόεδρος τοπικής οργάνωσης της Κωνσταντινούπολης που πρόσκειται στο κυβερνόν κόμμα, αμφισβητεί στα σοβαρά όσους υποστηρίζουν πως η Γη δεν είναι …ταψί (τουβάς)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γράφει πως «η διεθνής μασονία» έχει ξεγελάσει το σύγχρονο κόσμο, κάνοντάς τον να πιστέψει πως η Γη είναι σφαιρική. Όσο για τις φωτογραφίες της ΝΑSΑ που έχουν τραβηχτεί από το διάστημα «είναι πειραγμένες». Και βέβαια το ταξίδι των Αμερικάνων στη Σελήνη, ήταν «συνωμοσία για να υποστηρίξει τον μύθο πως η Γη είναι σφαιρική»!

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους: «Προς τι όλη αυτή η μεγάλη συνωμοσία, ώστε να πλανηθεί ο κόσμος για το σχήμα του πλανήτη;», ο Ντεμίρ απάντησε: «Το να παρουσιάζεις τον κόσμο ως σφαίρα, σαν τα τρισεκατομμύρια άστρα και πλανήτες, υποβαθμίζεις την ανθρώπινη υπόσταση, όπως ακριβώς κάνει και η θεωρία της ανθρώπινης εξέλιξης. Αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να γίνονται σκλάβοι του καπιταλιστικού συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Al-monitor.com

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης