Περισσότερα από 50.000 κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν διαγνωστεί στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια άνευ προηγουμένου επιδημία της ιογενούς νόσου που διαδίδεται από ένα είδος κουνουπιού, ενώ μόνο κατά την εβδομάδα που πέρασε τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 500. Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι, οι 12 εξ αυτών στην πόλη του Ρίο.

«Έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο για την παρακολούθηση της επιδημίας και βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού από την αρχή αυτής της ιστορικών διαστάσεων επιδημίας» δήλωσε ο αρμόδιος για την Υγεία δημοτικός σύμβουλος, Χανς Ντόμαν, προσθέτοντας πως ο αριθμός των δηλωμένων κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 300 ανά 100.000 κατοίκους μηνιαίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρατίδιο του Ρίο ντε Τζανέιρο κατέγραψε φέτος συνολικά 64.423 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πέρυσι οι Αρχές είχαν καταγράψει 168.242 κρούσματα, από τα οποία τα 140 ήταν θανατηφόρα.

Η νόσος, η οποία διαδίδεται από έναν από τους τέσσερις ιούς που μεταδίδονται από το κουνούπι Aedes aegypti, προκαλεί υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους, φαγούρες και πόνους στις αρθρώσεις. Σε προχωρημένο στάδιο μπορεί να γίνει αιμορραγική και θανατηφόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει πως ο δάγκειος πυρετός πλήττει 50 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους τον χρόνο σε όλο τον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης