Ένας Γάλλος κολυμβητής που δεν έχει ούτε χέρια ούτε πόδια ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει τον γύρο του κόσμου κολυμπώντας!

Ο Φιλίπ Κρουαζόν και ο φίλος του, Αρνό Σασερί, σχεδιάζουν να γυρίσουν κολυμπώντας τις πέντε ηπείρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας χάσει και τα τέσσερα άκρα του σε ατύχημα, ο Κρουαζόν είπε ότι θέλει να αποδείξει ότι δεν έχει αποσυρθεί ακόμη από το «παιχνίδι» και να στείλει παράλληλα ένα μήνυμα ανά τον κόσμο.

«Θα ενώσουμε συμβολικά τις πέντε ηπείρους, εμείς, δύο απλοί άνθρωποι, θα επιχειρήσουμε να χτίσουμε μια γέφυρα μεταξύ των ηπείρων» αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έτσι θα δείξουμε ότι κανείς δεν είναι μακριά από τον άλλο. Ακόμη κι αν έχουμε διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις ή δέρμα διαφορετικού χρώματος, όλοι, ακόμα και με τις αναπηρίες μας, ζούμε στον ίδιο πλανήτη. Κι αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε».

Ο Κρουαζόν έχει ήδη κολυμπήσει στο κανάλι της Μάγχης κι αυτό ήταν ένα εγχείρημα που τον έκανε ακόμη πιο αποφασισμένο να προσπαθήσει για κάτι μεγαλύτερο.

Το κολυμβητικό ζευγάρι σχεδιάζει να ξεκινήσει από τη Γαλλία στις 6 Μαΐου για το πρώτο σκέλος του ταξιδιού, στο οποίο σκοπεύουν να «ενώσουν» την αυστραλιανή ήπειρο με την Ασία, κολυμπώντας από την Παπούα Νέα Γουινέα έως την Ινδονησία.

Το καλοκαίρι θα διασχίσουν την Κόκκινη Θάλασσα (από την Ασία στην Αφρική), το Στενό του Γιβραλτάρ (από την Αφρική στην Ευρώπη) και τον Βερίγγειο Πορθμό (από την Ασία στην Αμερική).

Οι δυο κολυμβητές σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν το φιλόδοξο κι επικίνδυνο εγχείρημα στα μέσα Αυγούστου, έπειτα από μια σύντομη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, έχοντας κολυμπήσει συνολικά πάνω από 85 χιλιόμετρα παραμένοντας στο νερό για 45 ώρες.

Πέρα από τις μεγάλες αποστάσεις, υπάρχουν και κάποια άλλα εμπόδια. Τα ρεύματα στα Στενά του Γιβραλτάρ είναι ιδιαιτέρως ισχυρά και οι κολυμβητές θα χρειαστεί να αναπτύξουν ταχύτητα 3χλμ./ώρα, για να τα αντιπαλέψουν.

Επίσης, θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο στη Νεκρά Θάλασσα να δείχνει 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Βερίγγειο Πορθμό θα είναι λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς.

Ο Κρουαζόν έχασε τα άκρα του, όταν στα 26 του χρόνια έπαθε ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να αλλάξει μια κεραία τηλεόρασης. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν χέρια και πόδια.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης