Γιώργος Αρκουλής

Επ, νάτη η…αναπάντεχη αντιπολίτευση: η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αποφάσισε χθες να θίξει με (βασικό) πρωτοσέλιδο το βασανιστήριο αγοραστών – πωλητών όταν αποφασίσουν να αγοράσουν-πωλήσουν σπίτι. Βγάζοντας μάλιστα το συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί δραματικά για την εν λόγω αιτία. Και έτσι είναι, αφού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πωλητής πρέπει να προβεί σε εννέα (!) ενέργειες, όλες από αυτές που μισούν οι φορολογούμενοι να διεκπεραιώνουν. Μεταξύ αυτών, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πάρει βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ (τμήμα κεφαλαίου) ότι δεν χρωστάει τυχόν φόρους γονικής παροχής, χαρτί που -συνήθως- κάνει να εκδοθεί ένα μήνα (κι’ αυτό όχι σε περίοδο θερινών διακοπών!)

Απαιτείται, επίσης, βεβαίωση από τον Δήμο της περιοχής (ΤΑΠ) ότι δεν οφείλει χρήματα, αυτά που ο νομοθέτης υποχρεώνει τον καταναλωτή ρεύματος να αποδίδει στον δήμαρχο. Το χαρτί αυτό κάνει να βγει (προσέξτε ) από μία έως έξι εβδομάδες, καθώς όλο και κάποιο δικαιολογητικό θα λείπει από τον φάκελο, ας πούμε το Ε9 , που πονηρά (για έξτρα είσπραξη)  κρατάει ο λογιστής, όταν αποδίδει στον φορολογούμενο το εκκαθαριστικό της δήλωσής του.

Μιλάμε για κόλαση, αν βάλουμε στο κόλπο και τα χαρτιά επί χαρτιών που απαιτούν οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι, διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία κλπ.) και κάτι περίεργα φρέσκα χαράτσια που τα «υπουργεία μας» νομοθέτησαν πρόσφατα για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία (πιστοποιητικό ενέργειας, ιδιοκτησίας κλπ.). Προσθέστε τώρα πόσες φορές θα πρέπει να επισκεφθείτε ΚΕΠ ή Αστυνομικό τμήμα για το «γνήσιο υπογραφής», προσθέστε αγκυλώσεις από δύστροπους  δημοσίους υπαλλήλους και θα αντιληφθείτε το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάβολε, πόσες κυβερνήσεις είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα πατάξουν την γραφειοκρατία; Πόσες;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης