Γιώργος Αρκουλής

Κάπως πικάντικα είναι τα νέα πρόστιμα που ετοιμάζει «για το καλό μας» το αρμόδιο υπουργείο. Μόνο που πρέπει να διακρίνουμε πίσω από τις επερχόμενες ντιρεκτίβες και τις απαγορεύσεις, χοντρή προσπάθεια (νέας) κερδοσκοπίας του κράτους σε βάρος του φουκαρά ιθαγενούς πληθυσμού. Ενός πληθυσμού που γνωρίζει ότι οι ‘έχοντες’ πληρώνουν στη Μύκονο για μια ξαπλώστρα μετά  ομπρέλας και ένα χυμό, σχεδόν όσο ο βασικός μισθός εργαζομένου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε λοιπόν και μετράμε:

Στην περίπτωση που ο διαβάτης περάσει τον δρόμο πριν ανάψει πράσινο γι’ αυτόν, το πρόστιμο ανέρχεται σε διακόσια ευρώ, ακόμη κι’αν ο δρόμος είναι ελεύθερος από αυτοκίνητα!

Το νέο μέτρο δεν διευκρινίζει πόσο θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι (Τροχαία, ΔΕΗ, Δήμοι κλπ.) σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα φανάρια ένεκα διακοπής ρεύματος, προβλημάτων στις λάμπες σηματοδότησης κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες ημέρες, το ίδιο  (;) υπουργείο θέσπισε πρόστιμο τριακοσίων ευρώ σε όποιον/όποια μουντζώσει, είτε από αυτοκίνητο είτε βαδίζοντας στο πεζοδρόμιο.

Το μέτρο αυτό δεν διευκρινίζει αν ισχύει για απλή μούντζα με δύο – τρία δάχτυλα ή…χορταστική πεντάλφα!

Αναρωτιέται κάποιος τι άλλο θα σκεφτούν οι σοφοί που μας κυβερνούν, προκειμένου ν’ αφήσουν στις τσέπες μας μόνο τις φόδρες! Και όλα αυτά, όταν ο τιμάριθμος δεν λέει να μειωθεί ο μπαγάσας και οι ολιγάρχες του πετρελαίου δεν  μπορούν να πείσουν την κυβέρνηση (λέμε τώρα!) να μειώσει τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, αντί να δίνει εξευτελιστικά βοηθήματα σε όσους πληρώνουν τις θηριώδεις τιμές στα βενζινάδικα.

Κι’ ας γνωρίζουν άπαντες ότι η δραματική μείωση εσόδων καραδοκεί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης