Γιώργος Αρκουλής

Και στον δεύτερο αγώνα της –χθες βράδυ στο Γουέμπλεϊ- η εθνική ομάδα της Αγγλίας έδειξε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται στη διοργάνωση ως ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο του EURO 2020, διότι, απλά, δεν διαθέτει το ανάλογο σύνολο που θα φόβιζε, κατ’ αρχήν,  κάποια από τις αντιπάλους της στον όμιλο. Η Σκωτία, με πολύ μαχητικούς αλλά  «άγνωστους» πλην Ρόμπερτσον (που είναι ο κορυφαίος αριστερός μπακ του Κόσμου), παίκτες, δεν φοβήθηκαν ποτέ τα «αφεντικά» και με λίγη τύχη θα είχαν σημειώσει μια μεγάλη έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομίζω ότι η Αγγλία εδώ και μερικά χρόνια έχει χάσει την αίγλη της, έστω της εποχής του εξαιρετικού φορ Άλαν Σίρερ, καθώς τώρα δεν διαθέτει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Και γι’ αυτό υπάρχει αιτία, που δεν είναι άλλη από το πλήθος εξαιρετικών παικτών οι οποίοι αγωνίζονται ως αλλοδαποί στις ομάδες της πρέμιερ  λιγκ. Με συνέπεια να περιορίζονται οι δυνατότητες του εκάστοτε προπονητή στο να βρει γηγενείς προικισμένους, που θα υπόσχονταν ισχυρό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Κάπου διάβασα αυτές τις μέρες την άποψη ότι η Αγγλία είναι καιρός να ξορκίσει τον μοναδικό της τίτλο σε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, δηλαδή το ΠΚ του 1966. Μπορεί κάποια στιγμή να το επιτύχει, αλλά αυτό μάλλον θα αργήσει. Σκεφθείτε τις προσωπικότητες που αγωνίζονταν το 1966 και θα αντιληφθείτε το πρόβλημα… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης