Γιώργος Αρκουλής

Παρακολουθώ από την ημέρα που οι Σαουδάραβες κροίσοι του πετρελαίου αγόρασαν την Νιουκάστλ και οι διάφοροι παπαγάλοι (και εγχώριοι βεβαίως…) άρχισαν το μπλα μπλα για την πλουσιότερη ποδοσφαιρική δύναμη του πλανήτη, ότι το χρήμα θα φέρει στην βόρεια Αγγλία ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στα γήπεδα του Κόσμου κτλ. Φυσικά, η ομάδα αυτή, από τον σχεδόν σίγουρο υποβιβασμό της, κατάφερε με κάποιες ενισχυτικές κινήσεις στις χειμερινές μεταγραφές (κόστους άνω των 120 εκ. λιρών!) να ανακάμψει και να δώσει ελπίδες στους οπαδούς ότι κάτι σημαντικό ετοιμάζεται για την νέα σαιζόν. Όμως, ως τώρα, και μετά από έξι αγωνιστικές στην πρέμιερ λιγκ, αυτή η βαθύπλουτη ομάδα μάλλον απογοητεύει τους φανατικούς οπαδούς της. Μία νίκη (επί της ήδη ντεμί ουραγού νεοφώτιστης Νότιγχαμ Φόρεστ), μία ήττα στο Λίβερπουλ (που οδήγησε στον τραυματισμό των δύο κορυφαίων παικτών Γκιμαράες και Μαξιμέν) και τέσσερις ισοπαλίες, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιούν τους πετρελαιάδες στα Εμιράτα, κι’ ας είναι έτοιμοι προσεχώς να ρίξουν πολύ χρήμα στην μεταγραφική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλω να πω ότι δεν αρκεί το πολύ παραδάκι για να σκαρφαλώσεις στην κορυφή, αφού συμβόλαιο με τις νίκες στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ισχύσει. Χθες η Νιουκάστλ, έμεινε εντός έδρας στο άχαρο μηδέν μηδέν με την φτωχότερη ομάδα του Λονδίνου Κρύσταλ Πάλας, δηλαδή ένα κλαμπ που όχι μόνο δεν ενισχύθηκε στις μεταγραφές, αλλά καταφέρνει να διατηρεί το πάθος της για διαρκή πάλη στα γήπεδα της πρέμιερ λιγκ.

Και αναρωτιέμαι: την ώρα που η Νιουκάστλ έμενε στο ΜΗΔΕΝ, δύο άλλες εντελώς άσημες δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, η Μπρέντφορντ και η Μπόρνμουθ, με πεντάρα η πρώτη και τριάρα -εκτός έδρας- η δεύτερη, έπαιρναν εντυπωσιακές νίκες. Λοιπόν; Ιδού που η «ευτυχία» έρχεται και χωρίς το φουσκωμένο πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, ή κάνω λάθος;

Κατά τα άλλα, η εκ των φαβορί Λίβερπουλ απέτυχε να νικήσει την Έβερτον στο κατ’ ευφημισμόν -τα τελευταία χρόνια- ντέρμπι της πόλης και ο Γερμανός προπονητής Κλοπ διακρίνει σαφή κόπωση ή αδυναμίες που όμως δεν ομολογεί. Προφανώς δεν γκρινιάζει ενόψει της εκκίνησης του τσάμπιονς λιγκ που ενδιαφέρει πρωτίστως κάθε σοβαρό κλαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Το μπαγιόκο βλέπετε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης