Γιώργος Αρκουλής

Πολύ καλές έως εξαιρετικές μπορώ να χαρακτηρίσω τόσο την ταινία «Το τέλειο κτύπημα» του Τορνατόρε με τον σπουδαίο Τζέφρι Ρας, όσο και το «Kill Bill» (μέρος 2), του «ποιητή της βίας» Ταραντίνο, τις οποίες μετέδωσαν χθες δύο ιδιωτικά κανάλια, από αυτά που «ταράζουν» τους φουκαράδες τους τηλεθεατές σε υπερβολική διαφήμιση… Επαναλαμβάνω, καλές ταινίες, αλλά τι να το κάνεις; Μιλάμε για παρατεταμένη κοροϊδία της εκλεκτής πελατείας, αφού επρόκειτο  (έχω χάσει το μέτρημα!) για πολλοστή επανάληψη. Φυσικά, οι επαναλήψεις αυτές συνοδεύονται κανονικά από πλήθος διαφημίσεων, για τις οποίες –πιστεύω- καταβάλλεται σοβαρό χρήμα για το αντίστοιχο τιμολόγιο. Κρίμα για την έλλειψη σεβασμού στο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία, να καταθέσω ακόμη μία συνήθεια ντροπής, αυτή τη φορά από την εφαρμογή (του google;) με την καθημερινή ανάρτηση του τηλεοπτικού προγράμματος. Δυστυχώς, ενώ στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πατάς πάνω στους τίτλους των φιλμ ή και των σίριαλ, και βρίσκεις αρκετά ενημερωτικά στοιχεία των προβολών, εντούτοις ένας περίεργος «ρατσισμός» έχει αφήσει στο σκοτάδι της ενημέρωσης τα αντίστοιχα προγράμματα των διαύλων της ΕΡΤ αλλά και του καναλιού της Βουλής. Σε αυτά, ψάχνεις αλλά βρίσκεις κάτι μικρές  ανεκδιήγητες καρικατούρες που ολοκληρώνουν την κοροϊδία.

Δυστυχώς, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν βρίσκει –προφανώς- χρόνο να ασχοληθεί. Εκτός αν όλα αυτά θεωρούνται λεπτομέρειες χωρίς σημασία… 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

arkoulis45@yahoo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης