Γιώργος Αρκουλής

Όσο πλησιάζουν προς την λήξη τους, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όλο και θα απογοητεύουν τους οπαδού των ομάδων (εκτός των… αρρώστων ή εκείνων οι οποίοι είναι έτοιμοι να δεχτούν κάθε καρπαζιά, λέγοντας «αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος»!!) Για ποια «ομορφιά» όμως να συζητήσουμε; Το ότι η Γρανάδα πήγε στη Βαρκελώνη προ ημερών και καθάρισε σαν πασχαλινό αυτό την κορυφαία ομάδα της λίγκας (και του Λιονέλ Μέσι…) Μπαρτσελόνα; Αμ, πριν λήξει ο σούπερ πανηγυρισμός ιδού χθες στην Ανδαλουσία αυτή η καλή ομάδα του νότου έχασε στο γήπεδό της με «κάτω τα χέρια» από την… αδιάφορη (και λιμανίσια) Κάντιθ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια πράγματα έχουν καταντήσει γελοία. Ειδικά με την ανεκδιήγητη φάμπρικα των πλέϊ οφ στα πρωταθλήματα μεσαίου επιπέδου, στο οποίο ανήκει και το ελληνικό. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής από τον Φεβρουάριο, όμως τον βάζουν να παίζει ακόμη και τώρα, που ανοίγουν οι οργανωμένες πλαζ. Προφανώς για να εισπράττεται παραδάκι από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και τους χορηγούς…

Στη Σκωτία δόθηκε χθες αγώνας πλέι οφ μεταξύ των προτεσταντών Ρέϊντζερς και των καθολικών της Σελτικ, στη Γλασκώβη. Νικητές  4-1 οι πρώτοι, η οποίοι αύξησαν την διαφορά από την αντίπαλό τους στους 23 βαθμούς: 96-73!!! Με δεδομένο ότι ακολουθούν δύο ομάδες που με 59 και 56  πόντους, αντίστοιχα,  έχουν εξασφαλίσει προκριματικά στο γιουρόπα λιγκ (και ακολουθεί ένα ακόμη ζευγάρι χάους στους 44) είναι βέβαιο ότι το ποδόσφαιρο στην πατρίδα του Γουίλιαμ Γουάλας και των αδικημένων Στιούαρτ, έχει καταντήσει ένας ωραίος χαβαλές. Κρίμα, διότι στην Σκωτία γεννήθηκε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κι’ αφήσετε τους παραμυθάδες να συζητούν για Μόναχο 1860 και λοιπές μπιραρίες.

Να κλείσω με την δημοφιλή πρέμιερ Λιγκ. Χαιρετίζω το ότι είναι πολύ πιθανό στους δύο τελικούς των ευρωπαϊκών Κυπέλλων να βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την Αγγλία, όμως μια προσεκτική ματιά στα όσα συμβαίνουν τελευταία στο ντόπιο τουρνουά, τίποτα δεν θυμίζει την κλασική γοητεία του. Πάρτε ένα παράδειγμα: Η Λιντς και η Γουλβς μαζί με την Αστον Βίλλα ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Σήμερα μην τις αναζητήσετε στην βιτρίνα της βαθμολογίας διότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης