Γιώργος Αρκουλής

Την ώρα που ο κυβερνητικός ειδικός σύμβουλος κ. Πισαρίδης φαίνεται να προσαρμόζει την λίστα του για οικονομικές λύσεις προτείνοντας περαιτέρω μείωση των συντάξεων (κάτι που αν εφαρμοστεί πιθανότατα θα σημάνει αρχή του τέλους για την κυβέρνηση-κάτι που ένιωσε στο «πετσί του», άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και ας μη  το έχει παραδεχτεί ανοιχτά), ο αρμόδιος υπουργός για τα… τυχερά παίγνια (Γεραπετρίτης;), όπως δημοσιεύτηκε, ετοίμασε  με διάταξη – τσόντα στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο του έτους, έναν ωραίο μποναμά στις εταιρίες αφαίμαξης της τσέπης μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απλά ελληνικά, με την τροπολογία ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ των κερδών των εταιριών τυχερών παιγνιδιών. Ποιες είναι αυτές; Τα ‘ευαγή ιδρύματα’, τα οποία –αν το έχετε προσέξει- με ΔΕΚΑΔΕΣ διαφημίσεις ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ βομβαρδίζουν αργά  (ακόμη και μετά τις δύο τα ξημερώματα) κάθε φουκαρά που δεν τον πιάνει ο ύπνος, ή που ήδη είναι εθισμένος στα… εκατομμύρια που τάζει (στην οθόνη) μια καλλίγραμμη νεαρή, σχεδόν γυμνόστηθη, μέσω της ρουλέτας και των σλοτ μασίν.

Προφανώς η μείωση φορολογίας ετοιμάστηκε επειδή κάποιες από τις εταιρίες στοιχημάτων προσφέρουν κάτι τις σε νοσοκομεία, στο πλαίσιο της δήθεν φιλανθρωπικής πολιτικής των μαγαζιών. Ή μήπως επειδή ΟΛΕΣ οι εν λόγω εταιρίες συντηρούν τους εκδότες, καναλάρχες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ με τον πακτωλό χρημάτων που καταβάλουν για διαφημίσεις του προϊόντος τους;

Κατά τα άλλα, αν ο πολίτης καθυστερήσει να πληρώσει μια-δυο δόσεις της ρύθμισης των χρεών του, η Εφορία απαιτεί ολόκληρο το ποσό που χρωστάει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Σύμφωνα με τον Νόμο βέβαια… 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης