Γιώργος Αρκουλής

Με το χθεσινό αποτέλεσμα στα Γιάννενα, όπου ο τοπικός ΠΑΣ έχασε από την ομάδα της Λαμίας σχεδόν «με κάτω τα χέρια» (μια ματιά στα στατιστικά του ματς θα σας πείσει…) μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το 1-2 αφιερώνεται στους υπεύθυνους του πρωταθλήματος. Δηλαδή εκείνους τους δήθεν σοφούς και πεφωτισμένους , οι οποίοι θέσπισαν την γελοία διαδικασία των πλέϊ αουτ, προκειμένου να φαίνεται ότι το τουρνουά  δίνει μια  ‘δεύτερη ευκαιρία’ στους καταδικασμένους με εμπλοκή υποβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την μία, λοιπόν, είχαμε χθες στους «Ζωσιμάδες» την γηπεδούχο ομάδα, λίγα 24ωρα μετά την εξαιρετική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο (που το αποτέλεσμα την αδικεί), να σκέφτεται (;) τη ρεβάνς με τους Πειραιώτες και όχι το κλασικό για την «γυναίκα του Καίσαρα» κλπ.) Με άλλα λόγια τις δημοκρατικές διαδικασίες, και φυσικά τις υποχρεώσεις της, απέναντι σε κατώτερους –σίγουρα- αντιπάλους, οι οποίες προσθέτουν και ηθική. Από την άλλη, η Λαμία, σχεδόν καταδικασμένη πριν ενάμιση μήνα, με τον προπονητή Γρηγορίου ιδού που έγινε… Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας ήδη  δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία από τα επτά συνολικά παιχνίδια της φάσης. Και μάλιστα έχοντας χάντικαπ, αφού τα τέσσερα θα δοθούν μακριά από την έδρα της. Ευτυχώς- για την ακρίβεια πάλι καλά-, που το χθεσινό… άτυχο αποτέλεσμα του ΠΑΣ Γιάννενα δεν ενεργοποίησε κάποια οργισμένη ανακοίνωση Αλέξη Κούγια. Η ομάδα του οποίου – η Λάρισα- θα πρέπει τώρα να ταξιδέψει στη Λαμία με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να μπορεί να ελπίζει ότι θα μπορέσει να αποφύγει την θέση ουραγού. Εννοείται πως η Λαμία, με τον ρυθμό που αγωνίζεται, δεν θέλει πολύ να βρεθεί στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας όταν με το καλό λήξει αυτή η παρωδία.

‘Οσον αφορά τα ‘αφεντικά’ του πρωταθλήματος, δηλαδή εκείνες τις ομάδες που συνεχίζουν στα πλέϊ οφ, φοβάμαι πως ως την λήξη θα προσφέρουν στους φιλάθλους περισσότερη καχυποψία και ίσως (σε τίποτα πονηρούς) ευκαιρίες για χαρτζιλίκι μέσω πονταρίσματος στα στοιχήματα, αρκεί να έχουν… έμπνευση. Έτσι κι’ αλλιώς, πρωταθλητής αναδείχτηκε ήδη ο Ολυμπιακός Πειραιώς (για 46η φορά!) και χαλάλι του. Φυσικά, μπορεί να φτάσει στον τελικό Κυπέλλου και να κάνει το ντάμπλ, αν  πρώτα αποφύγει κάποιο στραπάτσο στο «Καραϊσκάκη» από  τον σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ό  χθες ΠΑΣ Γιάννενα.

Απλά είναι τα πράγματα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης