Μια χημική ουσία που έχει συσχετιστεί άμεσα με τα αισθήματα στοργής και αγάπης της μητέρας προς το μωρό της, καθώς και με την ενεργοποίηση των γαλακτοφόρων αδένων για την έναρξη του θηλασμού, μπορεί να μη μας «πείθει» ως ενισχυτικό της σεξουαλικής απόδοσης, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συμβαίνει σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η ωκυτοκίνη, γνωστή ως η ορμόνη της αγκαλιάς, φαίνεται ότι μπορεί να τονώσει θεαματικά τη σεξουαλική απόδοση των ανδρών. Η συγκεκριμένη ορμόνη παράγεται στο σώμα των ανδρών και των γυναικών και σχετίζεται με το σεξ, την ερωτική έλξη αλλά και την εμπιστοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δημοσίευσαν μια ερευνητική εργασία που βασίζεται στη μελέτη ενός συγκεκριμένου περιστατικού. Πρόκειται για έναν άνδρα, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, με σύνδρομο διάσπασης της προσοχής, καθώς και με δυσκολία στη σύναψη κοινωνικών σχέσεων. Επίσης, η ερωτική του ζωή με τη γυναίκα του έπασχε και τα συμβατικά φαρμακευτικά βοηθήματα δεν είχαν την επιθυμητή δράση.

Στον άνδρα αυτό χορηγήθηκε εισπνεόμενη ωκυτοκίνη δύο φορές την ημέρα. Και παρότι το σπρέι δεν φάνηκε να βελτιώνει την κοινωνική του φοβία, έδρασε με θεαματικό τρόπο στη σεξουαλική του ζωή.

Σύμφωνα με την εργασία που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Sexual Medicine», το σπρέι ενίσχυσε τη σεξουαλική απόδοση του συγκεκριμένου άνδρα, παράλληλα όμως τον έκανε πιο τρυφερό και συναισθηματικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δεν αναφέρθηκαν σημαντικές παρενέργειες. Ωστόσο, σημειώθηκε, στο πλαίσιο των παρενεργειών, ένα «ανάρμοστο» περιστατικό στην εργασία, όπου ο άνδρας αυτός… αγκάλιασε μια συνάδελφο με τρόπο μάλλον μη επαγγελματικό…

Πηγή: vita.gr

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης