Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε να τρώτε γλουτένη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 01:10
 Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε να τρώτε γλουτένη

Η γλουτένη είναι πρωτείνη η οποία εμφανίζεται σε σιτηρά όπως το σιτάρι, το κριθάρι και τη βρώμη. Το ερώτημα για το τι ενοχλήσεις φέρνει στον ανθρώπινο οργανισμό δεν έχει απαντηθεί οριστικά. Προς το παρόν, μόνο όσοι δεν είναι ανεκτικοί στην γλουτένη, και πάσχουν από κοιλιοκάκη, είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν τη διατροφή τους.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν, ωστόσο, ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μπορεί να παρουσιάζει δυσανεξία στη γλουτένη χωρίς να το γνωρίζει.

Πρέπει να τρώμε μόνο ό,τι δεν έχει γλουτένη;

Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι. Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους, ειδικά όσους έχουν προβλήματα με οιδήματα, να μην καταναλώνουν τρόφιμα με γλουτένη. Κάποιοι αναφέρουν ότι η γλουτένη δεν επιδρά αρνητικά στην υγεία. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί διατροφολόγοι, επιστήμονες και γιατροί που επισημαίνουν ότι «το σύγχρονο σιτάρι είναι τοξικό», άρα είναι προς όφελός μας να μην τρώμε ποτέ γλουτένη. Και εξηγούν ότι το σιτάρι του 21ου αιώνα έχει μεταλλαχθεί από τον άνθρωπο αλλά και από την βιομηχανία, τα χρωματοσώματά του δεν είναι πλέον συμβατά με την ανθρώπινη βιολογία και βλάπτουν την υγεία μας.

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή το τελευταίο επιχείρημα είναι καταλυτικό, το καλύτερο είναι να απορρίψουμε τη γλουτένη από τη διατροφή μας και να παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα που έχει πάνω μας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 01:10