Τα συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης D μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή οποιασδήποτε ασθένειας που περιλαμβάνει την καρδιά τα οστά και πολλά όργανα. Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να καθορίσει εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D ή όχι. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει εάν πρέπει να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τα επίπεδα βιταμίνης D που απαιτούνται για τη βέλτιστη υγεία και διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες υγείας. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D οδηγεί σε ραχίτιδα, δημιουργώντας μαλακά οστά και σκελετικές παραμορφώσεις. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης D.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σημάδια ανεπάρκειας βιταμινών δεν γίνονται αντιληπτά, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν ορατά συμπτώματα . Μελέτες έχουν αναφέρει ότι τα συμπτώματα μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου και είναι παρόμοια με τα συμπτώματα ενός ευρέος φάσματος ασθενειών – καθιστώντας δύσκολο για ένα άτομο να καταλάβει εάν πάσχει από ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης