Μια μικρή απόδραση στην παραλία για ηλιοθεραπεία είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε, να απολαύσετε κολύμπι και να μαυρίσετε! Φαίνεται ότι οι ακτίνες του ήλιου θα μπορούσαν να προσφέρουν κι ένα ακόμη εκπληκτικό πλεονέκτημα, βοηθώντας τις γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να γίνει μητέρα κατά περισσότερο από ένα τρίτο, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.

«Οι διακοπές από μόνες τους δεν βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι καλύτερες καιρικές συνθήκες», αναφέρει ο Βέλγος ερευνητής Frank Vandekerckhove. Ο ίδιος και η ομάδα του έλαβαν τα αποτελέσματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης περίπου 6.000 γυναικών και συνέκριναν τις ημερομηνίες της θεραπείας τους με τις καιρικές συνθήκες. Διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ της ημερομηνίας που μια γυναίκα υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση και των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, όταν παρακολούθησαν τον καιρό ένα μήνα νωρίτερα από τη θεραπεία, άρχισαν να προκύπτουν τα πρώτα επιθυμητά συμπεράσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες, η έλλειψη βροχής και η ηλιοφάνεια διαπιστώθηκε ότι βελτιώνουν τα αποτελέσματα καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητας. Η σύνδεση με την ηλιοφάνεια ήταν το πιο εντυπωσιακό εύρημα, με τον ηλιόλουστο καιρό να αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης κατά 35%, όπως αναφέρθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Λισαβόνα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης