Είτε πρόκειται για σαλάτες, λαχανόσουπες, ελάχιστους υδατάνθρακες είτε πρωτεΐνες, οι γυναίκες έχουν δοκιμάσει κάθε κόλπο που μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να αδυνατίσουν.

Για την ακρίβεια, μια γυναίκα 45 ετών έχει κάνει περίπου 61 δίαιτες, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση σε 2.000 άνδρες και γυναίκες. Βέβαια, σε λίγες περιπτώσεις έχει φανεί ότι η δίαιτα οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλικία έναρξης της πρώτης δίαιτας είναι τα 16 (αν και πολλοί θα υποστηρίξουν ότι τα σημερινά κορίτσια κάνουν δίαιτα πολύ νωρίτερα) και με βάση τα δεδομένα της έρευνας φαίνεται ότι μια γυναίκα κάνει δίαιτα κάθε δύο χρόνια, ίσως και πιο συχνά.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία ότι η διαρκής ενασχόληση με μια δίαιτα που δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στην επόμενη γενιά.

Ήδη, στο πλαίσιο της δημοσκόπησης, οι έξι στους δέκα ερωτηθέντες είπαν ότι τους ζητήθηκε από τα παιδιά τους να μην τους δίνουν τρόφιμα όπως ψωμί, πατάτες ή φρούτα, πιστεύοντας -λανθασμένα- ότι τους βλάπτουν. Μάλιστα, περίπου οι μισοί γονείς ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των παιδιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: vita.gr

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης