Οι επιστήμονες του Γηριατρικού Ινστιτούτου του University College London υποστηρίζουν ότι, αν μειώσουμε την κατανάλωση φαγητού κατά 40%, θα «προσθέσουμε» χρόνια στο προσδόκιμο επιβίωσής μας.

Ωστόσο, αν τα αποτελέσματα των ερευνών που κάνουν οι ειδικοί σε πειραματόζωα αποκτήσουν εφαρμογή στους ανθρώπους, τότε τρώγοντας λιγότερο ίσως καταφέρουμε να ζήσουμε έως και 20 χρόνια επιπλέον!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα πειράματα που έχουν ήδη γίνει σε ποντίκια, έχει διαπιστωθεί ότι η διάρκεια της ζωής τους μπορεί να παραταθεί έως και κατά 30% απλώς μειώνοντας την πρόσληψη φαγητού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Dr Piper, μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού του ποντικού κατά 40%, αυτός ζει κατά 20-30% περισσότερο.

Σε παρόμοια αποτελέσματα έχουν οδηγηθεί οι ερευνητές και με βάση τα πειράματά τους σε φρουτόμυγες, οι οποίες μοιράζονται το ίδιο γονιδίωμα με τους ανθρώπους σε ποσοστό 60%. Απώτερος στόχος της έρευνας, σύμφωνα με τον Dr Piper, είναι να καθυστερήσουν το γήρας και τις ασθένειες που φέρνει, αναγνωρίζοντας και τροποποιώντας τα γονίδια που σχετίζονται με αυτό.

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης