Όλοι πολλές φορές έχουμε βρεθεί με μια παρέα σε ένα εστιατόριο για φαγητό. Πριν έρθει η παραγγελία, στο τραπέζι έρχεται το «κουβέρ», το καλαθάκι με το ψωμί αλλά και πολλές φορές ένα μικρό ορεκτικό.

Τα πιο πολλά εστιατόρια πλέον προσφέρουν ποικιλίες ψωμιών, λευκό, πιτυρούχο πολύσπορο και σπάνια ολικής άλεσης. Το, δε, κερασμένο ορεκτικό είναι κάποια σάλτσα ή ακόμα χειρότερα κάποιο ορεκτικό με βάση το βούτυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο και να προσπαθεί κάποιος να το αποφύγει, η πείνα αλλά και η χαλαρότητα της στιγμής μπορεί να τον οδηγήσουν στο να φάει μια σημαντική ποσότητα τροφής χωρίς να το καταλάβει. Αποφύγετε, λοιπόν, να πάρετε παραπάνω από μια φορά ή ακόμα αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό, ζητήστε να πάρουν το ψωμί από το τραπέζι, κρατώντας τη μία φέτα ψωμί που θα συνοδεύσει το φαγητό σας.

Το ίδιο πάλι μπορείτε να κάνετε και με το ορεκτικό. Αν όμως είναι λαχανικά (ακόμα και αν είναι ελαφρά αλατισμένα), μπορείτε να τα κρατήσετε. Προσέξτε σε περίπτωση που σας προσφέρουν ελιές ή κάτι σε ελαιόλαδο. Σαφώς το ελαιόλαδο είναι προτιμότερο από το βούτυρο, αλλά δεν παύει να είναι λίπος που περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Αν η πείνα σας είναι μεγάλη και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κρατηθείτε, ζητήστε να σας φέρουν, αντί για ορεκτικό, μια σαλάτα ή μια ποικιλία λαχανικών. Με αυτό τον τρόπο και θα ξεκινήσετε σωστά το γεύμα σας και θα μπορέσετε να καταναλώσετε αργότερα μια λογική ποσότητα τροφής, αποφεύγοντας έξυπνα τον σκόπελο των πολλών ορεκτικών και πρώτων πιάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης