Όταν μιλάμε για τη βιταμίνη C, το μυαλό μας πάει αμέσως στο πορτοκάλι, όμως δεν είναι η μοναδική πηγή της βιταμίνης στη διατροφή. Πολλά ακόμη φρούτα και λαχανικά παρέχουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Επειδή ο οργανισμός μας δεν παράγει αλλά ούτε αποθηκεύει τη βιταμίνη C, πρέπει να του παρέχουμε εμείς καθημερινά τις απαραίτητες ποσότητες μέσω της διατροφής μας. Οι ενήλικες άντρες χρειάζονται περίπου 90 mg βιταμίνης C ημερησίως, ενώ οι γυναίκες 75 mg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μέτριο πορτοκάλι παρέχει περίπου 70 mg βιταμίνης C. Δείτε ποιες τροφές δίνουν μεγαλύτερες ποσότητες της βιταμίνης.

Κόκκινη πιπεριά

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά περιέχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκαλί. Οι κόκκινες πιπεριές είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία προάγει την υγεία των ματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράσινη πιπεριά

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο πιπέρι περιέχει λιγότερη βιταμίνη C από την γλυκιά αδελφή του, την κόκκινη πιπεριά, αλλά τα 120 mg που περιέχει, είναι πολύ περισσότερα της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Η πράσινη πιπεριά είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών.

Μπρόκολο

Παρέχει 132 mg βιταμίνης C, ενώ έχει πολύ λίγες θερμίδες. Επιπλέον, το μπρόκολο μπορεί να έχει ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου.

Παπάγια

Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση παπάγιας μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε λαμπερό δέρμα και να ενισχύσετε τα οστά σας. Ένα φλιτζάνι παρέχει 88,3 mg βιταμίνης C.

Φράουλες

Ένα φλιτζάνι αυτού του υπερ-φρούτου περιέχει 84,7 mg βιταμίνης C, συν υγιείς δόσεις φυλλικού οξέος και άλλες ενώσεις που προάγουν την υγεία της καρδιάς. Ένα άλλο απροσδόκητο πλεονέκτημα που έχουν οι φράουλες, είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση των δοντιών.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης