Λαχταριστό cheesecake με γιαούρτι και ρόδι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, 07:48
Λαχταριστό cheesecake με γιαούρτι και ρόδι

To cheesecake είναι ελαφρύ, δροσερό γλυκό που γίνεται εύκολα και προσφέρεται τέλεια σε κάθε γεύμα ή δείπνο, μεταξύ φίλων σε βεράντες, κήπους και σαλόνια. Μπορεί να γίνει η προετοιμασία αρκετές ώρες πριν, ώστε να μην έχετε κανένα άγχος για το τι γλυκό θα σερβίρετε στο τέλος μιας βραδιάς. Το σιρόπι και τα σπόρια από ρόδι δίνουν μια πρωτότυπη και διαφορετική γεύση στο πιάτο αυτό που το έχουμε συνηθίσει με φράουλες ή βύσσινα.

Υλικά:

Για τη γέμιση

    Ένα πακέτο τυρί κρέμα
    Ενάμισι κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
    2 κ.γ. ζελατίνη
    2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
    2 κ.γ. χυμό λεμονιού
    3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    μια πρέζα αλάτι

Για τον πάτο του cheesecake

    1/2 φλιτζάνι βούτυρο
    λίγη ζάχαρη
    1 1/2 φλιτζάνι μπισκότο τριμμένο τύπου digestive

Για το σιρόπι από ρόδι

    2 φλιτζάνια χυμό ροδιού (έτοιμο)
    λίγους σπόρους ροδιού
    1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    2 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού

Εκτέλεση:

Σε μια φόρμα για τάρτα ή σε μικρό ταψάκι απλώνετε είτε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος είτε βουτυρώνετε ελαφρά για να μην κολλήσει.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα τρίμματα του μπισκότου, με το βούτυρο που θα έχετε προηγουμένως λιώσει και τη ζάχαρη (που αν προσέχετε τη διατροφή σας μπορείτε να παραλείψετε).
Αφού τ' ανακατεύετε όλα πολύ καλά, τα ρίχνετε στη φόρμα ή στο ταψάκι πιέζοντας ώστε να δημιουργηθεί ο πάτος του cheesecake.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο με 20 λεπτά.
Τώρα βάζουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και τη ζελατίνη. Την αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο να μαλακώσει. Αμέσως μετά τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε μπολ δηλαδή που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε κατσαρόλα όπου βράζει το νερό.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί και τη λιωμένη ζελατίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τον πάτο του cheesecake και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα, οπότε θα προσθέσουμε από πάνω το σιρόπι ροδιού.
Το σιρόπι το φτιάχνουμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι το σιρόπι να πήξει και να μειωθεί ο όγκος του. Θα χρειαστείτε μισή ώρα. Αφού κρυώσει, περιχύνετε το cheesecake και το διακοσμείτε με σπόρους ροδιού.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, 11:34