La Buche de Noel: Πώς να φτιάξετε το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο γλυκό των Γάλλων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019, 11:09
La Buche de Noel: Πώς να φτιάξετε το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο γλυκό των Γάλλων

Ο σοκολατένιος κορμός ή αλλιώς La Buche de Noel αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Σερβίρεται παραδοσιακά την περίοδο των Χριστουγέννων στη Γαλλία, το Κεμπέκ και άλλες γαλλόφωνες χώρες, αλλά πλέον έχει καθιερωθεί παγκοσμίως.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος περιλαμβάνει ένα παντεσπάνι που γεμίζεται με σοκολατένια βουτυρόκρεμα, αλλά έχουν επικρατήσει και αρκετές παραλλαγές, με κρέμα κάστανου, σοκολατένιο παντεσπάνι, ζεστή σοκολατένια sauce, ganache, ακόμα και γεύση εσπρέσο και διαφορετικές ακόμη γεμίσεις ή επικαλύψεις…

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019, 11:10