Σήμερα γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και μαγειρεύουμε μπακαλιάρο. Εμείς σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος του δημοφιλούς αυτού ψαριού. Δοκιμάστε τον μπακαλιάρο στο φούρνο πλακί και απολαύστε τον!

Υλικά
1 κ. μπακαλιάρος παστός
1 κ. κρεμμύδια, σε μέτριες φέτες
7-8 σκ.σκόρδο, κομμένες στα τρία
1/2 φλ.τσ. σταφίδα μαύρη (ή περισσότερη, κατά προτίμηση)
1/2 κ.σ. γαρύφαλλα
8 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
3 φύλλα δάφνης
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τοματοπελτέ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση
Έχετε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο για 24 τουλάχιστον ώρες, κομμένο σε κομμάτια, σε νερό που αλλάζετε κάθε 4-5 ώρες. Τον βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Ανάβετε το φούρνο στους 180ο. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τα 2/3 του ελαιολάδου και σοτάρετε τα κρεμμύδια, σε μέτρια φωτιά για 6′-8΄. Προσθέτετε τις σταφίδες και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας για 4′-5′. Στο τέλος, προσθέτετε το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και βγάζετε από τη φωτιά…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης