Το αυθεντικό ιταλικό ριζότο απαιτεί έναν ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος και αυτήν τη συνταγή θα δούμε εδώ, η οποία προϋποθέτει έναν συγκεκριμένο τύπο ρυζιού (το arborio). Επειδή ωστόσο δεν μπορούμε να το βρούμε εύκολα παρά μόνο σε ειδικά μαγαζιά, θα χρησιμοποιήσουμε ρύζι τύπου round grain.

Υλικά
3/4 ποτηριού ρύζι τύπου arborio ή round grain
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος)
2 πράσινες πιπεριές
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 λίτρο περίπου ζεστό νερό όπου έχουμε διαλύσει έναν κύβο κοτόσουπας
1 μπολάκι τριμμένο τυρί Grana Padano ή παρμεζάνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης