Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τον δερματολόγο, για να εξετάσουν ένα πρόβλημα σχετιζόμενο με κάποιον αγγειακό όγκο, μια αγγειακή αλλοίωση ή δυσπλασία. Ευτυχώς, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που η επιτυχία είναι σχεδόν εξασφαλισμένη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά την κλινική αξιολόγηση, τη λήψη ιστορικού, την εξέταση και τη δερματοσκόπηση της βλάβης, ακολουθεί η διερεύνηση των θεραπευτικών επιλογών. Η πλέον αξιόπιστη θεραπεία είναι τα lasers. Η ενέργεια του παλμού του laser απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη του αίματος, μετατρέπεται σε θερμότητα και προκαλεί τοπική πήξη του αίματος, με συνέπεια τα τοιχώματα των αγγείων να συγκλίνουν και να καταστρέφονται, ενώ το αίμα επιστρέφει στη φυσιολογική του ροή, σε αγγεία που βρίσκονται βαθύτερα μέσα στο δέρμα. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ο παλμός του laser γίνεται αισθητός σαν τρύπημα από καρφίτσα και ένα ειδικό σύστημα παροχής ψυχρού αέρα κάνει το αίσθημα λιγότερο δυσάρεστο, ενώ προστατεύει τους γειτονικούς ιστούς. Η επιλογή του laser και ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλουν ανάλογα με τη διάγνωση, το προβληματικό σημείο, την ηλικία και το χρώμα του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόσωπο, οι βλάβες μικρής έκτασης εξαφανίζονται σχεδόν άμεσα, ενώ οι μεγαλύτερες καθώς και το διάχυτο ερύθημα των ζυγωματικών και της μύτης απαιτούν περισσότερες συνεδρίες, ανά 4 εβδομάδες. Για το σώμα, επίσης, απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες, αλλά τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη φορά. Αμέσως μετά την ακτινοβόλησή του, το αγγείο σκουραίνει και μέσα σε 2-3 εβδομάδες εξαφανίζεται. Μετά το πέρας της θεραπείας, επιστρέφετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες και μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε και μακιγιάζ.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης