Είμαστε στην καρδιά της άνοιξης και ένα βήμα πριν το καλοκαίρι. Οι προηγούμενες χαμηλές θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας και η εναλλαγή με τον ξηρό και θερμό αέρα στους εσωτερικούς χώρους έχουν ήδη ταλαιπωρήσει και αφυδατώσει την επιδερμίδα μας. Τα χοντρά και μάλλινα ρούχα ευνοούν τις τοπικές δερματίτιδες και κοκκινίλες, ιδιαίτερα στα ευαίσθητα σημεία του σώματος όπως είναι ο λαιμός και το ντεκολτέ. Παράλληλα, η έντονη ηλιοφάνεια από την άνοιξη και μετά, καθιστά απαραίτητη την θωράκιση του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

Με ποιο τρόπο όμως θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω; Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας και να το προετοιμάσουμε για τον ερχομό του καλοκαιριού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολέπιση
Η απολέπιση του δέρματος προσώπου και σώματος διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ανανεώνει την επιδερμίδα. Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με κόκκους φρούτων όπως του βερύκοκκου. Στο spa με την καθοδήγηση της αισθητικού , ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες απολέπισης με ήπια οξέα φρούτων ή θαλάσσιους κρυστάλλους.

Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα. Σε ήδη απολεπισμένο και καθαρό δέρμα πετυχαίνουμε την μέγιστη εισχώρηση ενυδατικών παραγόντων με προϊόντα που περιέχουν συνήθως υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα αλόης, είτε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες. Στο σπίτι είναι απαραίτητη η χρήση ενυδατικών προϊόντων, ενώ σε επαγγελματικούς χώρους, η απολέπιση ακολουθείτε με ενυδατικές μάσκες πλούσιες σε φυτικά έλαια, όπως το βούτυρο καριτέ, το λάδι μονόϊ όπως επίσης και σε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες και ιχνοστοιχεία.

• Αποτοξίνωση-Θρέψη
Σε αυτό το στάδιο, όπου το δέρμα είναι απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα και ενυδατωμένο επαρκώς, πετυχαίνουμε καλύτερη εισχώρηση στοχευμένων προϊόντων κυτταρίτιδας, σύσφιξης ή αντιγήρανσης. Τα παραπάνω προϊόντα είναι διάσημα ιδιαίτερα πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων στην αγορά, καλό είναι να συμβουλευτείτε την αισθητικό σας πριν την επιλογή του προϊόντος.

• Περιποίηση Χειλιών

Τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο σπίτι μπορούμε να εφαρμόσουμε ήπια «σπιτικά» απολεπιστικά προϊόντα όπως το βούτυρο με ζάχαρη ενώ καθημερινά συνίσταται η χρήση προϊόντος ενυδάτωσης με δείκτη αντιηλιακής προστασίας (SPF). Στο ινστιτούτο, η περιποίηση των χειλιών αποτελεί κομμάτι της περιποίησης προσώπου, γίνεται με ειδικά απολεπιστικά και ενυδατικές μάσκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Αντιηλιακή Προστασία
Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου στην γήρανση και καρκινογένεση είναι σε όλους μας γνωστές. Από την άνοιξη και μετά, όπου η ηλιοφάνεια είναι έντονη, ιδιαίτερα στη χώρα μας, η χρήση του αντιηλιακού δεν πρέπει να περιορίζεται μονό στην παραλία αλλά σε καθημερινή βάση σε όλες τις περιοχές του σώματος που εκτίθενται. Επιπλέον, ιδιαίτερα οφέλη μας παρέχει η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, E, το β-καροτένιο , το σελήνιο τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την βλαβερή επίδρασή τους στα κύτταρα.

Πηγή: nutrimed
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης